петак, 24. април 2009.

Wellness - stanje opšte dobrobiti. Moda ili potreba?


Wellness (engl.) - Dobrostanje (srb.)
Svetski i opšte prihvaćen termin koji označava stanje opšte dobrobiti i blagostanja, na svim nivoima i u svim aspektima ljudskog života. Duhovna, emotivna i fizička dobrobit i zdravlje.
Moda ili potreba? Potreba ili moda? I jedno i drugo. Hajde da uvedemo wellness u modu, hajde da uvedemo dobrobit i blagostanje u modu! Hajde, stvarno!
Zapitaj se najpre, da li sam moderan?
Uvek počinjemo od sebe. Menjajući i poboljšavajući kvalitet svog života, indirektno menjamo živote drugih ljudi. Ako imamo ideju, strast, ljubav prema nečemu, to je deo nas, ide iz nas, i zbog sjaja u očima koji nam se tada vidi - to širimo na druge ljude. I drugi hoće isto to. I to postaje moda, trend.
Wellness jeste moda, ali nije pomodarstvo; wellness jeste u trendu jer nam je preko potreban.
Gde počinje wellness?
Wellness počinje sa našom svešću o našim potrebama da živimo zdrav, ispunjen, produktivan, uravnotežen život.
Wellness počinje sa spremnošću da preuzmemo odgovornost za sopstveni život. Počinje tamo gde prestaje prebacivanje odgovornosti za sopstvenu vitalnost i zdravlje na druge ljude - doktore, mamu, tatu, bračnog partnera, decu...
Wellness je kada uzmemo svoj život u svoje ruke; kada smo srećni što smo živi, kada smo srećni zbog onoga što imamo, a ne plačemo za onim što nemamo, kada smo duhovno, emotivno i fizički zdravi.
Wellness je kada se svakog jutra probudiš i imaš dovoljno vremena, energije i slobode da živiš život kakav želiš. Prava stvar!
Šta je za tebe wellness?
Ispričaću ti svoju priču.

Нема коментара:

Постави коментар